نمای یک ساختمان همانند لباس انسان که اطلاعاتی از هر فرد به دیگران منتقل می کند ، اطلاعاتی از قبیل سبک و ساختار مصالح به کار رفته و خلاقیت طراح را به دیگران منتقل می کند و در حقیقت نمای ساختمان به نوعی شخصیت و هویت ساختمان است و برای همین زیبایی نما بسیار اهمیت دارد و در طراحی آن باید نهایت خلاقیت و نوآوری را به کار برد که در این نوع طراحی بستگی با کاربرد آن یعنی ساختمان تجاری ،اداری و یا مسکونی باشد طراحی متفاوتی انجام خواهد شد . با توجه به صنعتی شدن روز افزون تمامی بخش های زندگی در دنیای امروزی و درگیر بودن تمام افراد با این مقوله وهمچنین حس زیبایی شناسی و گرایش انسان به سمت زیبایی ، علم معماری و طراحی ساختمان نیز طی دهه های پایانی قرن بیستم تاکنون با شتابی روز افزون دچار تحول گشته است و به سمت صنعتی شدن پیش می رود که بطور مشخص نمای ساختمان ها نیز تأثیر زیادی را پذیرا بوده که ایجاد و توسعه انواع روش های اجرای نمای خشک و مدرن در نماسازی از محورهای آن بوده است و موارد بسیار زیادی را در طراحی و انتخاب یک نمای اصولی باید در نظر داشت، ازجمله زیبایی نما، مصالح مورد نیاز برای اجرای نما، هزینه های پروژه، دوام و پایداری نما می باشد که البته سیستم های نمای خشک دارای مزایای بسیار زیادی می باشد که به تفصیل در ادامه در مورد آنها بحث خواهد شد.
طراح و مجری نمای خشک
در این شرایط، متریال و مصالح مورد استفاده در بناهای معماری نیز از قافله تغییرات و تحول عقب نمانده اند و متناسب با معماری و نیازهای انسان در هر دوره ای رشد کرده اند. همچنین در این سیستم دسترسی برای مراقبتهای دورهای به خصوص در ساختمانهای مرتفع وجود دارد ولی این سیستم برای خانههای مسکونی کم ارتفاع، پرهزینه است و معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرد. علاوه بر این، آجر همیشه حاوی کمی نمک است، بسته به نوع ساختمان و منطقه قرار گیری آن ها، مقدار نمک ممکن است متفاوت باشد. تنها نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که سنگ مورد استفاده در این روش باید ضخیم باشد ، زیرا این روش نیاز به حفاری و ایجاد سوراخ در سنگ ، برای جاگذاری پیچ های فلزی ، دارد که در صورت نداشتن ضخامت کافی منجر به ایجاد ترک در سنگ می شود. این خصوصیت در کنار سادگی نصب آن، باعث شده که مورد توجه معماران برای نماسازی ساختمان های اداری و تجاری تبدیل شود.
سرامیک پرسلانی
در طراحی پروفیل های سیستم نمای کرتین وال مسائل مربوط به زلزله, باد و محاسبات استاتیکی رعایت می شود و مصالح مورد نیاز هر پروژه ساختمانی و معماری با توجه به نیاز هر پروژه به صورت جدا محاسبه و خصوصیات پروفیل کرتین وال مرتبط با آن مشخص می شود. جالب است که بدانید بسیاری از دوره های تاریخی دنیا، که شامل دوره کلاسیک و دوره های مدرن و پست مدرن است، با هنر معماری آغاز شده اند و نخستین تغییرات دوره ای را می توانیم در بناهای معماران آن دوره ها مشاهده کنیم. بر فرض مثال در نمای سرامیک خشک که یکی از رایج ترین انواع نماهای سرامیک خشک می باشد ریل های آلومینیومی دوبل و تک در مرحله اول بار مرده وزن سرامیک ها و فشار بارباد بر روی نما را به سازه فلزی زیرسازی نمای خشک انتقال می دهند و در مرحله دوم سازه فلزی زیرسازی بار های مربوطه را به سازه اصلی ساختمان انتقال می دهد حال در این بین اتصالات مابین این بخش ها که شامل براکت های آلومینیومی و فلزی و پیچ و مهره های گالوانیزه می باشند از اهمیت بالایی برخوردار خواهند بود تا با بیشترین ایمنی این انتقال بار صورت گیرد. Post was creat ed wi th the help of GSA Content G enerat or Demover sion!
در روش نصب خشک سرامیک نما پنهان INVISIBLE ، سرامیک پرسلانی که دارای دیتیل های متعددی می باشد قطعات نصب از منظر بیننده قابل رویت نیست و همه اتصالات در پشت سرامیک مخفی می ماند. نصب این سرامیک بدون نیاز به ملات سیمانی انجام می شود و از این نطر توانسته وزن کلی ساختمان را کاهش داده و آن را در برابر لرزش و فشار مقاوم کند. این پایهها نسبت به چسب در مقابل عوامل خارجی مقاومتر هستند و در صورتی که اصول اولیه نصب و اجرای نمای خشک به درستی رعایت شود، تا سالهای سال بدون هیچ مشکلی در جای نماهای مدرن خود باقی میمانند. بدیهی است ضخامت آجر 3 سانتی که آجر پلاک نیز گفته می شود ، 2 سانتی متر و حـدود 3 سانتی متر نیـز برای ملات پشت آجر در… کار نقاشی ساختمان نیز از این قاعده مستثنی نیست.هر چند از بهترین متریال درکار رنگ و نقاشی ساختماناستفاده شود ولی در صورت نداشتن تجربه کافی در زیر سازی ، در نظر گرفتن شرایط محیطی و دیگر عوامل کار نقاشی ساختمان به نحوی که باید پیش نمی رود.شرکت آرین ارایه از با تجربه ترین نقاشان در کار نقاشی ساختمان بهره جسته و در ارائه کار با کیفیت می کوشد.