ادبیات راهنما!

درواقع طبق معانی جدید ادبیات جهان، میتوانیم مضمون را معادل ایدهی کلی یا سوژهی شعر بدانیم. در غرب ریشههای زندگینامهنویسی را باید در زندگانی شاهان و قهرمانان کهن جستوجو کرد. البته این را هم باید در نظر داشته باشیم که شکلگیری فضای نقد و گفتوگوی انتقادی نیاز به حدی از آزادی هم دارد و این شاید یکی از تناقضهای وضعیت ما هم بوده است. ایدئولوژی نهفته در اثر، در قالب محتوا یا مضمون و پیام در نقد ساختاری مطرح است و نقد فرمگرا بدان پافشاری نمیکند. این کتابها در حوزه نقد شامل ساختار و تاویل متن، مدرنیته و اندیشه انتقادی، نقد خلاق، ساختگرایی و نقد ساختاری، ساختشکنی در فرایند تحلیل ادبی، درآمدی بر هرمنوتیک در ادبیات، مبانی و روشهای نقد ادبی، گفتمان نقد، نظریه و نقد ادبی، نقد ادبی عبدالحسین زرینکوب، نقد ادبی سیروش شمیسا، در آینه نقد، نقد آثار و اندیشههای داستاننویسان بزرگ غرب، بنیادها و رویکردهای نقد ادبی، نقد ادبی علی تسلیمی، مکتب اصالت زن در نقد ادبی، ذهنیت و زاویه دید در نقد و نقد ادبیات داستانی، نظریههای نقد ادبی معاصر صورتگرایی و ساختارگرایی، نقد روانشناختی متن ادبی، درباره نقد ادبی، درباره ادبیات و نقد ادبی، هنر نقد ادبی، شیوهنامه نقد ادبی و آثار ترجمه از جمله بینامتنیت از گراهام آلن، دیدگاههای نقد ادبی از ویلبر اسکات، درآمدی بر ساختارگرایی در ادبیات نوشته رابرت اسکولز، پیش درآمدی بر نظریه ادبی، اثر تری ایگلتون، صدای تنها، مطالعه و تحلیل ساختاری داستان کوتاه اثر فرانک اوکانر، قصه روانشناختی نو نوشته لهاون ایدل، نقد و حقیقت، درآمدی بر روایتشناسی اثر رولان بارت، درآمدی بر نظریهها و روشهای نقد ادبی، نوشته چارلز برسلر، عمل نقد اثر کاترین بلزی، شیوه تحلیل رمان، روش مطالعه ادبیات و نقدنویسی نوشته جان پک، چگونه نقد بنویسیم از دیوید پیری، نقد ادبی در قرن بیستم اثر ژان تادیه، درآمدی نقادانه زبانشناختی بر روایت نوشته مایکل تولان، شیوههای نقد ادبی از دیوید دیچز، راهنمای نظریه ادبی معاصر از رامان سلدن، جهان متن و منتقد از ادوارد سعید، تحلیل نقد از نورتوپ فرای، زبانشناسی و نقد ادبی نوشته نورتوپ فرای، اصول و شیوههای نقد ادبی نوشته سید قطب، فرهنگ توصیفی ادبیات و نقد اثر آنتونی کادن و نقد قوه حکم نوشته ایمانوئل کانت است. Da ta has ᠎be en c reated wi᠎th GSA C ontent G​enerator Dem over sion !

نقدِ ادبی یا سخنسنجی دانشی برای بررسی ویژگیها و تفسیر نقاط قوت و ضعف یک اثر ادبی و تحلیل و ارزیابی آن در کنار تشریح جوانب پیچیدهٔ آثار ادبی و روشی برای سنجش اعتبار و مقام آنها است. او برای احترام به زندگی شخصی اش، همواره تلاش می کرد که جوانب مختلف آن را از دید خبرنگاران و مردم پنهان نگه دارد و کمتر پیش می آمد که اطلاعاتی در این رابطه ارائه نماید. در دورهی رنسانس و پیدایش نهضت اومانیسم که محققان شروع به بررسی علمی و دقیق مسایل زمان خود کردند، در زندگینامهنویسی نیز تحولی ژرف پدید آمد و به جای اندیشههای کلی، تکیه و تأکید محققان این رشته متوجه فردیت صاحبان ترجمه شد. ↑ بالایی، پیدایش رمان فارسی نشانه مدرنیته است، ۱۲. ۱۳. ↑ میکل آنژ: نقاش، پیکرتراش؛ معمار و شاعر ایتالیایی متولد ۱۴۷۵م است. برخی نیز در فارسی، ادب را به معنی فرهنگ ترجمه کردهاند و گفتهاند که ادب یا فرهنگ همان دانش است.

انواع نثر فارسی، رستگار فسایی، منصور؛ تهران، سمت، چاپ اول، ۱۳۸۰، ص۲۸۱. انواع ادبی، شمیسا، سیروس؛ تهران، فردوس، چاپ دهم، ۱۳۸۳، ص۲۸۲. ۳. ↑ زندگینامهها، ترجمهی امیره ضمیری، عبدالغنی، محمدحسن؛ تهران، امیرکبیر، چاپ اول، ۱۳۶۲، ص۱۶. ۱۱. ↑ ونسان ونگوگ (۱۸۵۳-۱۸۹۰) نقاش نامدار اهل هلند. ونسان ونگوگ (۱۸۵۳-۱۸۹۰) نقاش نامدار اهل هلند. این بار داستان «درخت زیبای من» نوشته ژوزه مائورو ده واسکونسلوس، نویسنده نامدار برزیلی که کتابش را قاسم صنعوی ترجمه کرده بود، دستمایه ساخت فیلم «بی بی چلچله» به کارگردانی کیومرث پوراحمد با بازی زنده یادان داوود رشیدی و سیامک اطلسی به همراهی علیرضا شجاع نوری قرار گرفت. اصطلاحات «تخیل ادبی» و «شایستگی ادبی» غالباً به منظور تشخیص آثار ادبی از یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرند؛ مثلاً تقریباً تمام انسانهای باسواد دنیا آثار چارلز دیکنز را در زمرهٔ «ادبیات» تلقی میکنند در حالی که برخی از منتقدین، آثار جفری آرچر را شایستهٔ گنجانده شدن تحت عنوان «ادبیات انگلیسی» نمیدانند. این نظر بی­شک درمقابل ­تخصص­گرایی افراطی در مطالعات ادبی بود که مانع فهم کلیت و اساس دانش ادبی می­شد. ما باید از نقطهای شروع کنیم و به این سمت حرکت کنیم که یکدیگر را بفهمیم و اینکه گذشتهمان چه بوده بحث جدایی است که میتوانیم دربارهاش گفتوگو کنیم و به اصطلاح سنگهایمان را وابکنیم.

چنین شرایطی باعث میشود که ما در سطح زندگی اجتماعی خودمان چه چیزهایی را تجربه کنیم؟ ما شعرا اهتمام نداشتیم و اجازه دادیم شعر ذیل مسائل دیگری از جمله سیاست برود. جهانی­شدن باعث یکسان­سازی فرهنگها میشود و تفاوت­های موجود در این زمینه را از بین میبرد، همان­گونه که بسیاری از مراحل و فرایندهای وفق­دهنده مانند پیوندزنی، کلان­شهرگرایی (سلیقه­ای از فرهنگ «دیگری» و علاقه­ی شرکت و حضور در فرهنگ دیگری که متعلق به خود هم نیست) (Hannerz 1990)، جهان­محلی، زیرقدرت مردم بومی و محلی (یعنی همان انطباق سر و ته کنشهای کلی­شده در بافت محلی) را به وجود آورده است. اوایل سال 2009 میلادی، گزارشات متعددی در مورد کاهش وزن شدید جابز منتشر شد و با استناد به همین گزارشات این گمانه زنی در ذهن بسیاری شکل گرفت که مبادا بیماری اش عود کرده باشد. امروزه بسیاری از شگردهای رمان نیز در زندگینامهنویسی به کار گرفته میشود. داستان و رمان های فانتزی: با خواندن این رمان ها به جهانی فانتزی وارد می شویم.

دیدگاهتان را بنویسید